"Faiz artırım zamanı değil"

20.06.2017 - 15:25 | Son Güncelleme :

Carney, zayıf maaş artışları ve İngiltere'nin AB'den ayrılmasının hane halkının gelirine darbe vurabileceği konularında uyardı.

https://i.bigpara.com/i/55big/mark_carney1.jpg

İngiltere Merkez Bankası (BOE) Başkanı Mark Carney, zayıf maaş artışları ve İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden (AB) ayrılmasının hane halkının gelirine darbe vurabileceği konularında uyarılar yaparak şu an faizleri artırma zamanı olmadığını söyledi.

Londra'da Maliye Bakanı Philip Hammond ile beraber bankacılara bir konuşma yapan Carney, görüşmelerin gidişatına bağlı olarak firmaların yakın zamanda acil durum planlarını uygulamaya koymaya başlayabileceğini belirtti. Carney, "Para politikası, AB ile yapılacak yeni ticari anlaşmalara geçiş sürecine eşlik edecek hane halkı kazançlarındaki düşüşü durduramaz" dedi.

PİYASALARDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN..

Haberin Devamı

BOE'nin Para Politikası Kurulu'ndaki sekiz üyeden üç tanesi geçtiğimiz hafta yapılan toplantıda faizlerin artırılması yönünde oy kullanmıştı. Faizlerin rekor düşük seviye olan yüzde 0.25'te tutulması yönünde oy kullanan Carney, görüşünü değiştirmek için de herhangi bir acelesi olmadığı sinyalini verdi.

 

Hisse Başarıyla eklendi