Dolar kurunda son durum

07.11.2018 - 08:45 | Son Güncelleme :

Dolar fiyatları şu dakikalarda 5.33 TL'de hareket ederken, Euro fiyatları ise 6.13 TL'de bulunuyor.

https://i.bigpara.com/i/55big/dolar_650_962.jpg

Dolar kuru, Türkiye'nin İran yaptırımlarından geçici muafiyet almasıyla dün 5.3045 TL'ye kadar gerileyerek 3 ayın en düşük seviyesini görürken; yeni güne 5.37 TL seviyesinden başladı. Dolar kuru saat 16.36 itibarıyla 5.3396 TL'de hareket ederken; gün içerisinde en düşük 5.3229 TL'yi, en yüksek ise 5.4152 TL'yi gördü. 6.1133 TL'ye kadar gerileyen Euro kuru ise aynı dakikalarda 6.1383 TL'de bulunuyor.

##$$DOVIZWIDGET##$$

Haberin Devamı

Bankacılar kurun gerilediği seviyelerden kar satışları gözlenebildiğini, lokal talebinin ise daha fazla düşüşü sınırlayabileceğini belirtse de TL'ye yönelik iyimserliğin henüz bitmediğine işaret ediyor.

Doların dünyada en çok işlem gören 6 adet yerel para biriminin karşısındaki değerini gösteren dolar endeksi, yüzde 0.52 düşüşle 95.60 seviyesinde bulunurken; Euro/dolar paritesi 1.1486 seviyelerinde...

Piyasalarda İran yaptırımlarına yönelik gelişmeler, ABD ve Çin arasındaki ticaret savaşı ile Brexit izlenmeye devam ediliyor.

ABD SEÇİMLERİ İZLENİYOR

Yurt dışı piyasalarda ise ABD'deki Kongre seçimleri izleniyor. Seçimler Başkan Donald Trump'ın ayrıştırıcı üslubu ve "önce Amerika" politikaları hakkında bir referandum olarak görülüyor. ABD'li basın kuruluşlarına göre seçimlerde Demokratlar Temsilciler Meclisi'nde çoğunluğu Cumhuriyetçilerden alırken, Cumhuriyetçiler Senato'da çoğunluğunu korudu.

Demokratların Temsilciler Meclisi'nde çoğunluğu almasının Trump'ın ticaret politikalarında değişikliğe yol açması beklenmiyor. ABD Başkanları gümrük vergilerini Kongre'nin onayı olmadan değiştirebiliyorlar, bu nedenle Çin ile ABD arasındaki ticaret savaşı kaynaklı endişeler canlılığını koruyor.

Haberin Devamı

BU VİDEO İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

 

Hisse Başarıyla eklendi