Dolar kuru 4.84 TL seviyesinde

16.07.2018 - 09:56 | Son Güncelleme :

Dolar kuru, yeni haftaya 4.83 TL seviyesinden başlarken; şu dakikalarda 4.84 TL seviyesinde hareket ediyor. Euro kuru ise 5.67 TL seviyesinde bulunuyor.

https://i.bigpara.com/i/55big/17122015_dolar_650.jpg

Dolar cuma günkü kapanışına göre yeni haftaya yatay bir seviyede başlarken, kurda yurt dışı gelişmelere paralel bir seyir bekleniyor. Dolar kuru gün içerisinde en yüksek 4.8714 TL'yi görürken, saat 17.22 itibarıyla 4.8432 TL'de hareket ederken; Euro kuru aynı dakikalarda 5.6774 TL'de bulunuyor.

##$$DOVIZWIDGET##$$

İŞSİZLİK YENİDEN TEK HANE

Haberin Devamı

TÜİK nisan dönemi işsizlik rakamlarını açıkladı. Buna göre nisan döneminde işsizlik yüzde 9.6 oranında gerçekleşti. Önceki dönem yüzde 10.1 oranında gerçekleşmişti.

PİYASALAR BUNLARI TAKİP EDECEK

Yurt içinde bugün saat 11.00'de ise bütçe dengesi açıklanacak. Öte yandan Perşembe günü açıklanacak olan TCMB beklenti anketi izlenecek

Yurtdışında ise saat 15.30'da ABD New York Fed imalat endeksi, perakende satışlar ve çekirdek perakende satışlar verileri açıklanacak. Öte yandan Fed Başkanı Jerome Powell'ın yarın TSİ 17.00'de ABD Senatosu Bankacılık Komitesi'nde yapacağı ekonomi ve para politikasının altı aylık değerlendirmesi izlenecek.

YURT DIŞI PİYASALARI İZLEYECEĞİZ

İntegral Menkul Değerler Araştırma Uzmanı Seda Yalçınkaya Özer, Fitch'in daha önceki genel görünüme yönelik negatif açıklamaları ve bankaları izlemeye alması nedeniyle kararın fiyatlara yansıtılmış olduğunu ve çok yüksek bir reaksiyon görülmediğini söyleyerek, "Fitch haberinden sonra paritede daha fazla dengelenme söz konusu. Bundan sonra S&P ya da Moody's'in not görünümünde indirim yapıp yapmayacağını izleyeceğiz. Şu anda kurda genel olarak 4.85-4.80 TL arasında kısa vadede bir denge çabası var. Ama geniş perspektifte 4.92 TL'nin üzerine yerleşik seyirler olursa kurda daha yukarı yönlü hareketler beklenebilir. Kurda yumuşamanın gelmesi için ise 4.77 TL'nin altında fiyatlanmak önemli. Yurt dışı piyasaları izleyeceğiz" dedi.

Borsa tarafında ise yurtdışına paralel seyir beklendiğini, sabah yataya yakın pozitif açılış olabileceğini söyleyen Özer, "Haftaya özellikle ticaret savaşları konusunda da biraz daha dengeli başladık, böyle devam ederse endekste yukarı tepkilerin sürmesi beklenir ama net bir alım gerçekleşmesi için 92 bin 300 üzerine yakın vadede yerleşik seyir görmemiz gerekir, bunu görmezsek yeni hisse alımı için biraz daha beklenebilir" dedi.

Haberin Devamı

BU VİDEO İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

 

Hisse Başarıyla eklendi