Dolar kuru 4.30 TL'nin üzerini gördü

11.05.2018 - 09:48 | Son Güncelleme :

Dolar kuru güne 4.24 TL'den başlarken, ilerleyen saatlerde yükselişe geçerek 4.30 TL'nin üzerini gördü. Euro kuru ise 5.12 TL'de hareket ediyor.

https://i.bigpara.com/i/55big/dolar(6).jpg

Global piyasalardaki olumlu seyir, ekonomi bürokratlarının toplantı haberi ve beklentilerin altında gelen ABD TÜFE verisi ile dün yönünü aşağı çeviren dolar/TL güne 4.24 seviyesinden başladı. Dolar/TL ilerleyen saatlerde yönünü yukarı çevirerek en yüksek 4.3070 seviyesini gördü. Dolar kuru saat 15.58 itibarıyla 4.2923 TL seviyesinde hareket ederken, Euro/TL ise aynı dakikalarda 5.1341 seviyesinde bulunuyor.

##$$DOVIZWIDGET##$$

Haberin Devamı

Dün güne 4.30 seviyesinin altında başlayan dolar/TL, küresel iyimserliğin yanı sıra toplantı haberinin piyasada TL'deki baskıyı hafifletecek adımlar atılabileceği beklentisini güçlendirmesi ve ABD'de açıklanan beklentilerin altındaki TÜFE verisi ile 4.22'li seviyelere kadar gerilemişti.

GÖZLER TCMB VE HÜKÜMETTE

Bugün piyasada gündemin sakin olduğunu, doların küresel bazda bir miktar değer kaybettiğini genel olarak kurların ise yatay seyrettiğini söyleyen bir bankacı, "Yurtdışı piyasalar paralel bir seyir izleriz ancak gözler TCMB ve hükümette" dedi.

TCMB'nin faiz konusunda adım atmak için mümkün olduğu kadar 7 Haziran toplantısını bekleyeceğini söyleyen bankacı, "Bu PPK'da aksiyona geçmesi halinde dolar/TL'de 4.10'lara kadar dönüş beklerim hatta faiz artırım ölçeğine göre 4.0-4.05 seviyeleri bile gündeme gelebilir. Ama 50-75 baz puanlık bir artırım yapar bu yeter derse o zaman kurda yine yavaş yavaş yukarı hareket görürüz. PPK öncesinde ise kurdaki ataklara karşı ihracatçılara açtığı reeskont kredilerini yine bir kur seviyesinden sabitleyebilir. Diğer taraftan günlük döviz satım ihalelerine de yeniden başlayabilir" dedi.

 

Hisse Başarıyla eklendi