"Dolar fiyatlarında sert hareket beklemiyoruz"

18.08.2017 - 10:13 | Son Güncelleme :

Dolar fiyatları artan küresel terör tehdidinin de etkisiyle güne yükselişle başladı. KapitalFx tarafından yayımlanan notta, kurda yukarı yönlü aşırı bir hareket beklemediklerini belirtildi.

https://i.bigpara.com/i/55big/dolar_650.jpg

ABD Merkez Bankası (Fed) tutanaklarının faiz artırımının ve sıkılaştırmacı politikaların ertelenebileceğine işaret etmesinin ardından dün 3.52'nin altını test eden dolar/TL bu sabah ise artan küresel terör tehdidinin de etkisiyle güne yükselişle başladı.

Dün günü 3.52'nin altında tamamlayan dolar/TL, bu sabah güne 3.52 seviyesinden başladı. Dolar kuru saat 10.08 itibarıyla 3.5220 seviyesindeyken, euro/TL 4.1401 seviyesindeydi. Euro/dolar ise aynı dakikalarda 1.1753 seviyesinde işlem gördü.

DÖVİZ KURLARINDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN...

Haberin Devamı

"DOLARDA SERT HAREKET BEKLEMİYORUZ"

KapitalFx tarafından yayımlanan notta, "TL'nin aylık zımni oynaklığının dip seviyelerde olması itibariyle yukarı yönlü aşırı bir hareket olmasını beklemeyiz. Mevcut bandımız olan 3.52-3.54 arasında kurun konsolide olarak haftayı kapatmasını olası görüyoruz" görüşüne yer verildi.

 

Küresel piyasalarda riskli varlıklardan uzaklaşma eğilimi başlarken, dolar ABD Başkanı Donald Trump'ın ekonomi gündemini yürütebilmesi konusunda endişelerin artmasıyla dalgalandı. Öte yandan, Barselona'da bir minibüsün kalabalığın arasına dalarak 13 kişinin ölümüne ve 100'den fazla kişinin yaralanmasına yol açmasının ardından piyasalardaki tedirginlik daha da arttı.

TAHVİL BONO PİYASASI

Haberin Devamı

Tahvil bono piyasasında ise 10 yıllık gösterge tahvilde bileşik faiz dün spot kapanışta ortalama yüzde 10.81 seviyesinde gerçekleşirken, valörde son işlem yüzde 10.77 oldu. Öte yandan iki yıllık gösterge tahvilde bileşik faiz dün spot kapanışta ortalama yüzde 11.70 valörde son işlem yüzde 11.70 seviyesindeydi.

 

Hisse Başarıyla eklendi