Borsa İstanbul'dan yeni tedbir kararı

15.11.2018 - 08:23 | Son Güncelleme :

Borsa İstanbul pay piyasasında Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi'nde üçüncü seviye tedbir olarak "Tek Fiyat Yöntemi" uygulanacak.

https://i.bigpara.com/i/55big/bist_borsa_piyasa_6434.JPG

Borsa İstanbul, pay senetlerine ilişkin Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi kapsamında 15 Kasım'dan itibaren üçüncü seviye tedbir olarak "Tek Fiyat Yöntemi"nin uygulanacağını duyurdu.

Mevcut durumda pay piyasasında işlem gören pay senetlerinde, Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi kapsamında, gerekli koşulların oluşması halinde ilgili pay senedinde 15 gün süreyle birinci seviye tedbir olan "Açığa Satış ve Kredili İşlem Yasağı" tedbiri, volatilitenin devam etmesi durumunda ise 15 gün süreyle ikinci seviye tedbir olan "Brüt Takas" tedbiri uygulanıyor.

##$HABER_1450534$##

Haberin Devamı

Borsa İstanbul'dan dün akşam KAP'a yapılan açıklamada, 15 Kasım 2018 tarihinden itibaren ikinci seviye tedbir sonrasında paydaki volatilitenin devam etmesi durumunda üçüncü seviye olarak 15 gün süre ile "Tek Fiyat Yöntemi ile İşlem Görme" tedbirinin uygulanmaya başlanacağı belirtildi.

Açıklamada, "Tek Fiyat Yöntemi ile İşlem Görme tedbirinin getirilmesi durumunda, 'Açığa Satış ve Kredili İşlem Yasağı' ve 'Brüt Takas' tedbirlerinin de 'Tek Fiyat Yöntemi ile İşlem Görme' tedbirinin geçerli olduğu süre zarfında uygulanmasına devam edilecektir" denildi.

 

Hisse Başarıyla eklendi