Borsa İstanbul’da Gong Formet Çelik Kapı için çaldı

22.05.2018 - 17:37 | Son Güncelleme :

Yüzde 43’ü halka arz edilen Formet Çelik Kapı şirket payları 22 Mayıs 2018 tarihinden itibaren FORMT koduyla işlem görmeye başladı.

https://i.bigpara.com/i/55big/22052018_Formen-Kapi.jpg

Çelik kapı ve ahşap iç mekan kapıları ile dayanıklı tüketim malları üretim ve satışı alanlarında faaliyet gösteren Formet Çelik Kapı Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin payları 22 Mayıs 2018 tarihi itibariyle 7,33 TL/pay fiyat ve “FORMT” kodu ile Borsa İstanbul Ana Pazar'ında, A grubunda sürekli işlem yöntemiyle işlem görmeye başladı. Formet Çelik Kapı 10.982.000 TL değerindeki mevcut sermayesini bedelli olarak 6.297.983 TL artırarak 17.279.983 TL’ye çıkardı.

(Sermaye Piyasası Kurulu’nun 04 Mayıs 2018 tarihinde onayladığı izahname çerçevesinde, Borsa İstanbul Birincil Piyasa’da halka arzı gerçekleştirilen Formet Çelik Kapı Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin 17.279.983 TL nominal değerli sermayesini temsil eden paylar, Kotasyon Yönergesinin 8’inci maddesi uyarınca kote alınarak halka arz edilen 7.297.983 TL nominal değerli paylar 22 Mayıs 2018 tarihinden itibaren 7,33 TL/pay fiyat ve "FORMT" kodu ile Borsa İstanbul Ana Pazar'ında, A grubunda sürekli işlem yöntemiyle işlem görmeye başladı.)

Haberin Devamı

Borsa İstanbul A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Dr. Korkmaz ERGUN;

“Borsa İstanbul’da işlem gören şirket sayısı Formet Çelik Kapı Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin paylarının işlem görmeye başlaması ile birlikte 403’e ulaştı. Ayrıca Formet Çelik Kapı, bu sene gerçekleşen 9. halka arz olmuştur. Bu sene yapılan 9 halka arzdan şirketlerimiz 5.4 milyar TL halka arz geliri elde etmiştir. Formet Çelik kapı, Kayseriden gelen 8. şirketimizdir. Bu şirketimizin, bir sanayi şirketi olması ayrıca önem arz etmektedir. Bugün Türkiye’nin en büyük 1.000 sanayi şirketinden 870’i maalesef hala borsamızda işlem görmemektedir” diye konuştu.

Formet Çelik Kapı Sanayi ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Sezen; 

Haberin Devamı

“ŞİLİ’DEN MOĞOLİSTAN’A ELLİYİ AŞKIN ÜLKEYLE İHRACAT YAPARAK ÜLKE EKONOMİMİZE KATKIDA BULUNMAYA DEVAM EDECEĞİZ...”

Gong töreninde konuşan Formet Çelik Kapı Sanayi ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Sezen “Kapı sektörünün lider firması Formet Çelik Kapı olarak 2016 yılının sonlarında Borsa İstanbul’a kote olma kararı aldık. Uzun zamandır hazırlık yaptığımız bu halka arz sürecinde mutlu sona ulaşmanın memnuniyetini ve gururunu yaşıyoruz. Hem kapı sektöründe hem de ısıtıcı-pişirici ve metal dayanıklı tüketim malları konusunda üretim yapan, Kayseri Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren şirketimiz her yıl cirosal olarak büyümesini sürdürürken, geçtiğimiz yıllarda aynı zamanda şirket satın almalarıyla da büyüme ivmesini artırdı. 2014 yılında iç kapı sektöründen DRN Door, 2015 yılında ocak-fırın ve ısıtıcı üreticisi As-Royal, 2016 yılında ise çelik kapı sektöründen Star Çelik Kapı’yı  firma bünyemize kattık. Formet uluslararası birçok sertifikaya sahip olup, ülkemizde de Türk Patent Enstitüsü tarafından en çok faydalı model tescili alan firma olarak ödüllendirilmiştir. Formet Çelik Kapı Paris’te Uluslararası Kalite Yıldızı ödülüne de layık görülmüştür” dedi. Batıda Şili’den doğuda Moğolistan’a kadar elliyi aşkın ülkeyle ticari ilişkileri olduğunu söyleyen Mustafa Sezen, Formet’in ayrıca Akdeniz İhracatçı Birlikleri, AKİB 500 ihracatçı listesinde yer aldığını da belirtti. Formet Çelik Kapı Sanayi ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Sezen, “yarattığı istihdam ve oluşturduğu ekonomik değerlerle Kayseri ve ülke ekonomisine katkıda bulunmaktan ve borsaya kote olarak değerlerimizi halkımızla paylaşmaktan büyük onur duyuyoruz” dedi.

Haberin Devamı

“KAPIDA BİR DÜNYA MARKASI OLMA YOLUNDA İLERLİYORUZ...”

Formet Çelik Kapı’nın sektörde öncü ve 20 yıllık deneyime sahip köklü firmalardan biri olduğunu söyleyen Formet Çelik Kapı Grup Şirketleri Koordinatörü ve Dış Ticaret Yöneticisi İsmail Aktolga: “Öncelikle Kayseri’de bulunan bir kuruluş olarak bölgemizde yarattığımız değeri arttırmayı hedefliyoruz. Kurulduğumuz günden bu yana, hem üretim adetleriyle, hem cirosal anlamda her yıl büyüme kaydettik, 2015 yılı sonunda, ülkemizin en eski beyaz eşya markalarından As-Royal’i de Formet bünyesine katarak, ısıtıcı – pişirici ve metal dayanıklı tüketim malları üretimine de girerek üretimimizde çeşitliliği artırdık. Metal işleme zaten tecrübeli olduğumuz bir sektördü, bilgi birikimimizi bu sektöre de aktardık” dedi. Formet’i diğer markalardan ayıran en önemli özelliğin AR-GE’ye verdiği önem olduğunu belirten Aktolga sözlerine şöyle devam etti: “Gerçekten de, yeni ürün konusunda, durmaksızın çalışıyoruz. Bu çabalarımız, Türk Patent Enstitüsü tarafından ödüllendirildi. Türkiye’de, sektöründe en çok patent ve faydalı model tasarımı alan firmayız. 2015’ten sonra konvansiyonel ürünlerden katma değerli ürünlere geçme konusunda çaba gösterdik. Onların da meyvelerini aldık. Satış ağı olarak Türkiye’de en yaygın firmayız. Hem istihdam hem de ihracat ile ülkemizin ve ilimizin ekonomisine katkı sunmaya devam edeceğiz. Sanayimizin gelişerek büyüyeceğine inancımız tam. Şu anda gururla söyleyebilirim ki, dünya normlarında kapı sunuyoruz. Türk tüketicisine ve 50’yi aşkın ülkeye ihracat yaparak, bayrağımızı gururla dalgalandırıyoruz.”

 

Hisse Başarıyla eklendi