Borsa İstanbul 14 ayın zirvesini gördü

21.03.2017 - 11:29 | Son Güncelleme :

Güne alıcılı başlayan Borsa İstanbul, 91 bin 490 puanı görerek 28 Ocak 2015 tarihinden bu yana en yüksek seviyeyi gördü.

https://i.bigpara.com/i/55big/09122015_bist_650_jpg.JPG

Güne küresel piyasalara paralel olarak hafif alıcılı başlayan Borsa İstanbul 100 endeksi, gelen alımlarla 91 bin 490 puanı görerek son 14 ayın en yüksek seviyesine ulaştı.

BİST 100 endeksi güne 283 puan yükselişle 91 bin 185 puandan açılırken, günün ilk yarısını yüzde 0,21 yükselişle 91 bin 92 seviyesinden tamamladı. Endeks en yüksek 91 bin 497 puanı görürken, en düşük 91 bin 52 puanı gördü.

CANLI BORSA İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN...

Haberin Devamı

ŞARTLAR BORSA İÇİN YETERİNCE ÇEKİCİ DEĞİL

Gedik Portföy, Portföy Yönetim Müdürü Eral Karayazıcı,"Borsa İstanbul Aralık başından bugüne dünya borsaları ile birlikte değer kazanıyor. Rallinin en çarpıcı bölümü Aralık-Ocak perdesinde gerçekleşti. Kasım sonunda 72.000 puanı test eden BIST 100 endeksi Şubat başında yüzde 24 prim ile 89.500 puana ulaştı. Evet bu hafta 91.000 puana ulaşması manşetlerde çok daha fazla yer buluyor ama bu seviye beş hafta önceki değerinin sadece yüzde 2 üzerinde.

Yaz sonuna kadar olan perdede belki yüzde 6-7 kadar daha bir yükseliş gerçekleşebilir. Ancak pekala bu yaşanmadan yüzde 10’u bulabilecek bir düzeltme ile de karşılaşabiliriz. Herhangi bir yatırım seçeneğinin çekici sayılması için bir kadar risk alarak üç kadar kazancı vaat etmesi veya yukarı yönlü senaryonun şansının aşağı yönlü risklerden mutlak şekilde baskın olması gerekir. Ben bu pencereden bakınca güncel şartların Borsa için yeterince çekici olmadığını düşünüyorum.

YUKARI DENEMELERİN SÜRMESİNİ BEKLİYORUZ

 

Haberin Devamı

Kapital FX Araştırma Müdür Yardımcısı Enver Erkan, "Piyasada son dönemdeki fiyatlamaların, Moody’s Baa1 olan notumuzun görünümünü “durağan”dan “negatif”e çekmesine rağmen bozulmadığını görüyoruz. Halen 3,61 – 3,63 ekseninde hareket eden bir USD/TRY kuru var. Gelişmekte olan ülke borsalarında da Fed’in geçtiğimiz hafta aldığı kararlardan sonra sermaye akımlarının yoğunlaştığı görülmektedir. Bu sermaye akımları Latin Amerika ve bizim de içinde bulunduğumuz EMEA (Doğu ve Güney Avrupa, Orta Doğu, Afrika) bölgesinde yoğunlaşmıştır. Sabah da Asya GOÜ piyasalarındaki pozitif seyrin bugün Borsa İstanbul’a yansıdığını görmekteyiz. 

Bu kapsamda Türk hisse senetlerinin de fiyatlamalar açısından iyi bir konumda olduğunu söyleyebiliriz. Buna karşın dün hisse senetleri piyasasında bir miktar hacim geriledi. Özellikle referandum öncesinde yerli yatırımcının hisse senedinde yeni pozisyon açmak için zorlanacağı bir konumda bulunuyoruz. Bu bakımdan, endekste mevcut seviyelerden getiri potansiyelinin de oldukça sınırlandığı aşikar. Özellikle 11 Ocak’tan sonraki yaklaşık 13K’lık ralliye henüz anlamlı bir realizasyon gelmemiş olması da bu düşüncemde etkilidir. 

Haberin Devamı

Haftalık bazda haber akışı; siyasi başlıklar haricinde çok yoğun değildir. Yurtdışında da bu hafta daha çok ikincil önemde veriler açıklanıyor. Fed üyelerinin yaptıkları konuşmalar küresel fiyatlamalar açısından izlenebilir. DXY’de Fed kararlarından beri süregelen gerileme eğilimi devam ediyor ve ABD tahvil faizlerinin de yine aynı şekilde gerilemiş olması, genel olarak benzer piyasalarımızı olumlu etkiliyor. 

91.400 seviyesindeki ara direncini deneyen endeksin 90.300 desteği üzerinde kalmaya devam ettiği sürece yukarı denemelerini sürdürmesini bekleriz. Bir sonraki direnç noktası ise Ocak 2015 zirvesi olan 91.800 olacaktır. Muhtemelen yukarı yönlü hareket sürse bile 91.800 ana direnç noktası üzerinde yeni bir katalizör söz konusu olmadığından alımlar yavalayacaktır. Endeksin daha da üzerine gitmesi için makro hikayeye ihtiyacı vardır"

BU VİDEO İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

 

Hisse Başarıyla eklendi