Avrupa otomobil pazarı elektrikli araç satışlarının düşmesiyle daraldı

18.04.2024 - 09:56 | Son Güncelleme :

Avrupa'da yeni otomobillerin trafiğe çıkması için yapılan resmi kayıtları bu yıl ilk kez Mart ayında düştü ve elektrikli otomobillerin payı geçen yılın seviyelerinin altına indi.

https://i.bigpara.com/i/55big/otomobil(13).jpg

Hurriyet.com.tr / Ekonomi Servisi 

Avrupa Otomobil Üreticileri Birliği (ACEA) aylık raporunda, Avrupa Birliği'nde geçen ay yaklaşık 1,03 milyon yeni binek otomobilin trafiğe kayıt edildiği, bir önceki yıla göre yüzde 5,2 düşüş yaşandığı belirtildi. 

ELEKTRİKLİ OTOMOBİLLERDE BÜYÜK DÜŞÜŞ 

Avrupa, 2035 yılına kadar yeni içten yanmalı motorlu otomobillerin satışını yasaklamayı planlasa da elektrikli otomobil satışları son birkaç aydır durmuş durumda.

Haberin Devamı

Mart ayında, yeni kayıtların yalnızca yüzde 13'ünü elektrikli otomobiller oluşturdu. Yalnızca Almanya'da elektrikli otomobil kayıtları yüzde 28,9 düştü. Öte yandan hibrit otomobiller, bir önceki yılın Mart ayındaki yüzde 24,4'lük oranla Mart ayında pazarın yüzde 29'unu oluşturdu.

İLK ÇEYREKTE ARTIŞ 

Yılın ilk üç ayında kayıtlar geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 4,4 arttı. En güçlü büyüme, kayıtların yüzde 5,7 arttığı Fransa ve İtalya'da görülürken, Almanya'da yüzde 4,2 ve İspanya'da yüzde 3,1 artış görüldü.

 

Hisse Başarıyla eklendi