ABD borsaları kayıpları telafi etti

24.03.2017 - 08:45 | Son Güncelleme :

Dolar, ABD Başkanı Donald Trump'ın sağlık yasa tasarısı hakkında ABD Kongresi'nde yapılacak oylamanın ertelenmesi ardından kaydettiği kayıpları kısmen telafi etti. Bugün yapılacak oylama Trump'ın bundan sonra ele alması beklenen ekonomi hakkındaki yasa tasarılarına partisinden gelecek desteğin bir göstergesi olarak kabul ediliyor.

https://i.bigpara.com/i/55big/18012016_wall_street.jpg

Aslında dün yapılması planlanan oylama bugüne ertelenmiş olsa da Kongre'den yeterli desteği alamaması da imkanlar dahilinde.

DÜNYA BORSALARINDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN...

Japonya dışındaki Asya-Pasifik borsalarını izleyen MSCI endeksi bugün artıya geçmesine karşılık kazanımlarını geri vererek yatay seyrediyor. S&P 500 vadeli kontratları ise yüzde 0.2 artıda bulunuyor.

Bazı yatırımcılar Trump'ın Kongre'den geçirmeye çalıştığı ilk büyük tasarı olan sağlık yasasının yeterli desteği alamaması halinde küresel piyasalarda yükselişe neden olan Trump'ın vergi indirimleri ve kamu harcamalarını artırma vaatlerinin tehlikeye gireceğini düşünüyorlar.

Haberin Devamı

ABD borsaları hafta ortasına kadar geriledikten sonra dün yatay kapanarak yatırımcıların oylama öncesi beklemeye geçtiklerini gösterdi.

Hisse piyasalarının durgunluğa girmesine paralel olarak tahvil faizleri de geriledi. ABD'nin iki yıl vadeli tahvillerinin getirisi bir hafta içinde 14 baz puan gerileyerek yüzde 1.27'ye indi.

Geçen iki haftada altı önemli para birimi karşısında yüzde 1.3 gerileyen dolar endeksi ise bugün yüzde 0.15 yükselişle 99.911 düzeyinde bulunuyor.

 

Hisse Başarıyla eklendi